5+1 elmaradhatatlan kelléke egy Karácsonyi vásárnak!

adventi ünnep a bazilikánál fények

Faház

Nincs is hangulatosabb, mint a kis faházak között lavírozni melyekből csak úgy folyik ki a karácsony illata és hangulata. Ezek a 2*4 méteres kis építmények képesek egy kis Ünnepi városkát alkotni bármely átlagos téren. Egyszerű kialakításuk miatt teljesen univerzáslisak, így tökéletesen megfelel étel, ital vagy szuvenír árusítására is de akár korcsolya kölcsönzőként is használhatóak.

Korcsolya pálya

Egy karácsonyi vásáron igen is legyen korcsolya pálya, amennyiben az adottságok és a budget engedi az sem baj, ha valódi jégből készítik, de természetesen vannak alternatív megoldások, mint pl. a műanyag pálya. Szinte mindegy is a gyerekek számára, hogy milyen összetevők alkotják a csúszó területet a lényeg, hogy lehessen rajta bohóckodni és legyen annyira karban tartva, hogy ne essenek keljenek rajta percenként.

Hütte

Egy igényesen berendezett nagyobbacska melegedő tökéletes csalogató eszköz lehet a szervezők részéről, hiszen könnyebben választanak az emberek szórakozásra alkalmas helyet, hogyha tudják, hogy lesz lehetőségük egyszer-egyszer felmelegedni, ha a forralt bor nem lenne elegendő a hideg elűzésére.

Hőgomba

Ez a csodálatos szerkezet, melyet mindenki más néven hív pl.: Teraszfűtő, Hőgomba de, hallottam már olyat is hogy valaki nyílt lánggal működő PB-gázos kültéri fűtőegységnek nevezte. De mindenki maga dönti el, hogy mely elnevezés a szimpatikusabb. Nagyságrendileg 2-3 méteres körzetben érezhető a hatása, és ha megfelelő mennyiségben helyezünk ki ilyenből a rendezvényünkön elérhető, hogy ne akarjanak lelépni az emberek az első forralt bor után. Így véleményem szerint teljességgel elmaradhatatlan elem a Hőgomba minden nemű téli kültéri rendezvényen.

Karácsonyfa

A Karácsonyfa mindig fájó pont számomra habár, a rendezvényeken általában szépen sikerül feldíszíteni nem úgy, mint (és itt jön a fájó pont) az önkormányzat által kihelyezett karácsonyfák melyek díszítése elég gyér és az emberek még képesek ezekből is hazavinni egyet-kettőt. Viszont az igényesen feldíszített szépen kivilágított karácsonyfa abszolút alap pillére minden vásárnak melyekkel valószínűleg a téli szezonban a legtöbb selfie készül a világon.

5+1 a Forralt bor

És hát igen, az elmaradhatatlan nincs karácsony vásár forralt bor nélkül, elképzelhetetlen, hogy úgy sétálj végig egy hangulatosan kialakított kis karácsonyi falun, hogy ne legyen lehetőséged minden második bódéban finom forralt bort vásárolni. Azt hiszem karácsonykor két dolog áraszt el minket belülről melegséggel az egyik a szeretet természetesen a másik pedig a forralt bor.