HIGIÉNIA

UVC STERILIZÁLÓ

A 280 nm alatti tartományt germicid hullámhossznak nevezik, és ez használható baktériumok és vírusok elpusztítására. Csúcsértéke 265 nm, és 253 nm-től már hatékony.

A LÁMPA MŰKÖDÉSE

Az UV sugárzás

Az UV sugarak hullámhossza rövidebb a látható fényénél. A hullámhossz két egymás utáni hullám csúcsa közötti távolság, mértékegysége a nanométer (nm), mely a méter egybilliomod része. A látható fény tartománya kb. 400-tól 700 nm-ig tart, az ultraibolya sugárzás tartománya 100 és 400 nm között van.

A 200-300 nm-es hullámhossztartomány nagyon hatásos olyan mikroorganizmusok elpusztítására, mint pl. a felületen vagy levegőben élő baktériumok, vírusok, gomba és penész. Napjaink leggyakoribb kórokozói, melyek rendszeresen megjelennek életünkben, kisebb-nagyobb fertőzéseket, járványokat okozva: Influenza, Covid, legionella, szalmonella, hepatitisz, tuberkulózis, sztreptokókusz, e-coli, stb.

Ezek mind elpusztíthatók a megfelelő dózisú UV-C (germicid) besugárzással, de gyakorlatilag minden, aminek van DNS molekulája, illetve szaporodásra képtelenné válik.

Az UV-C fény tisztító hatása fotokémiai eljáráson alapul. Az UV fény tönkreteszi a
vírusok, baktériumok DNS-ét, így akadályozva meg a szaporodásukat.

Emellett más sejt-alkotóelemet is roncsol, gyakorlatilag elpusztítva ezeket a
mikroorganizmusokat. Az UV-C hatásossága közvetlenül függ annak intenzitásától, és a megvilágítási időtől.

Az alacsonynyomású germicidlámpák a kibocsátott fényenergia 90%-át a 253,7 nmes hullámhosszon adják. Ez a hullámhossz nagyon közel áll a germicid-hatékonysági görbe csúcsértékéhez, a 265 nm-hez, mely a legpusztítóbb hatású a mikroorganizmusok számára.

ESZKÖZEINK ÉS SZOLGÁLTATÁSUNK

A gurulós állványra szerelt és szabadon álló lámpákkal könnyen megoldható több helyiség egymás utáni csíramentesítése.

Vállaljuk esemény helyszínek fertőtlenítését. Beépíteni kívánt eszközök sterilizálását.

Figyelmeztetés!

Az UV-C sterilizáló lámpa extrém magas UV-C sugárzást bocsájt ki 253,7nm-es hullámhosszon, amely germicid hatással van az élő szövetek és sejtek DNS struktúrájára. Ez a sugárzás veszélyes, bekapcsolt állapotban TILOS a lámpa hatósugarában (a sterilizálandó helységben) tartózkodni! A helységben nem lehet semmilyen élőlény (növény, állat illetve ember) mert a sugárzás maradandó károsodást okoz a bőrön és a szemben!